y Elegantnost sa par detalja - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Elegantnost sa par detalja

by - 7:08 PM

Pripremila: Bojana Draganić









Već dugo ste bez posla i eto baÅ¡ danas je bio VaÅ¡ srećan dan, pozvali su Vas na razgovor. Nakon sreće sledi trenutak panike – Å¡ta obući? Kako niste radili, nemate novca, a znate da firma koja Vas je pozvala ima striktno definisan dres-kod. Razgovor je za nekoliko dana. Å ta radite u ovakvim situacijama?
Preuzeto sa interneta

Prethodne nedelje smo govorili kada je dres-kod bitan, gdje je on tačno definisan i kada nam moşe zadati glavobolju. Sloşili smo se i sa tim da su u nekim slučajevima izvjesne odjevne kombinacije neprihvatljive.
Kada bi imali ’dubok dÅŸep’ ne bi mnogo brinuli. OdeÅ¡ do prve radnje, kupiÅ¡ Å¡ta ti se sviđa i to je sve. Jedna je djevojka izjavila kako je potroÅ¡ila 5.000 dolara za haljine, prilikom odlaska na intervju sa Anom Vintur. Ne preporučujem, ali ako ima mogućnosti, ne moÅŸemo joj zabraniti. Međutim, ima i onih koji pored punog ormara oboÅŸavaju rečenicu: ,,Nemam Å¡ta da obučem.’’.
 
Preuzeto sa interneta

Moja je baka uvijek govorila: ,,Åœena nije dama ukoliko ima trideset haljina u plakaru pa svakog radnog dana nosi drugu. Dama je ona ÅŸena, koja uz samo dvije haljine koje posjeduje, uvijek izgleda ÅŸenstveno, dostojanstveno i elegantno.’’ Ista ta moja baka je radila u banci, kako kaÅŸu ,,joÅ¡ u ono vrijeme’’ i kako je bila elegantna na poslu, tako je bila dotjerana i u kući, a imala je samo toliko – dvije haljine, ali je nikada niko nije vidio nedotjeranu. Nosila ih je naizmjenično, pa bi ih uveče prala i suÅ¡ila za onaj naredni dan. Od nje sam naučila i glavna pravilo elegancije: frizura mora biti uredna, torba se mora slagati sa cipelama i nema potreba za puno Å¡minke, odgovarajući ruÅŸ je sasvim dovoljan. Dakle, kako nekada tako i danas, vaÅŸe ista pravila.
Preuzeto sa interneta
Ali Å¡ta raditi onda kad zaista nemamo Å¡ta obući. Ukoliko imate maÅ¡inu za Å¡ivenje kod kuće i nekoliko krpica sve je odmah rijeÅ¡eno. Nije potrebno da uvijek imate novi materijal. Ako imate neÅ¡to staro Å¡to niste nosili odavno vrlo ga lako moÅŸete iskoristiti i napraviti sopstvenu kreaciju.
Iz posta: "Dugmići za ukras ili prvu pomoć"

Ono Å¡to svakako morate znati, bilo da ste krenuli na taj razgovor za posao, na svadbu najboljeg prijatelja, u rođendansku ili novogodiÅ¡nju ÅŸurku, u pozoriÅ¡te ili bilo gdje drugo, jeste da je manje gotovo uvijek viÅ¡e. Bitno je da ne pretjerujete sa detaljima, da se oblačite u skladu sa svojim godinama, da ne morate pratiti sve trendove, već da je mnogo bitnije imati svoj, izgrađeni stil.
Preuzeto sa interneta

Dakle, u kakvoj god situaciji da se nađete, ne očajavajte. Par starih krpica, malo mašte i dobra stara pravila. Budite sigurni da ćete izgledati očaravajuće.
Iz posta: "Dugmići za ukras ili prvu pomoć"

You May Also Like

4 comments