y Elegantnost sa par detalja - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Elegantnost sa par detalja

by - 7:08 PM

Pripremila: Bojana Draganić

Već dugo ste bez posla i eto baš danas je bio Vaš srećan dan, pozvali su Vas na razgovor. Nakon sreće sledi trenutak panike – šta obući? Kako niste radili, nemate novca, a znate da firma koja Vas je pozvala ima striktno definisan dres-kod. Razgovor je za nekoliko dana. Šta radite u ovakvim situacijama?
Preuzeto sa interneta

Prethodne nedelje smo govorili kada je dres-kod bitan, gdje je on tačno definisan i kada nam može zadati glavobolju. Složili smo se i sa tim da su u nekim slučajevima izvjesne odjevne kombinacije neprihvatljive.
Kada bi imali ’dubok džep’ ne bi mnogo brinuli. Odeš do prve radnje, kupiš šta ti se sviđa i to je sve. Jedna je djevojka izjavila kako je potrošila 5.000 dolara za haljine, prilikom odlaska na intervju sa Anom Vintur. Ne preporučujem, ali ako ima mogućnosti, ne možemo joj zabraniti. Međutim, ima i onih koji pored punog ormara obožavaju rečenicu: ,,Nemam šta da obučem.’’.
 
Preuzeto sa interneta

Moja je baka uvijek govorila: ,,Žena nije dama ukoliko ima trideset haljina u plakaru pa svakog radnog dana nosi drugu. Dama je ona žena, koja uz samo dvije haljine koje posjeduje, uvijek izgleda ženstveno, dostojanstveno i elegantno.’’ Ista ta moja baka je radila u banci, kako kažu ,,još u ono vrijeme’’ i kako je bila elegantna na poslu, tako je bila dotjerana i u kući, a imala je samo toliko – dvije haljine, ali je nikada niko nije vidio nedotjeranu. Nosila ih je naizmjenično, pa bi ih uveče prala i sušila za onaj naredni dan. Od nje sam naučila i glavna pravilo elegancije: frizura mora biti uredna, torba se mora slagati sa cipelama i nema potreba za puno šminke, odgovarajući ruž je sasvim dovoljan. Dakle, kako nekada tako i danas, važe ista pravila.
Preuzeto sa interneta
Ali šta raditi onda kad zaista nemamo šta obući. Ukoliko imate mašinu za šivenje kod kuće i nekoliko krpica sve je odmah riješeno. Nije potrebno da uvijek imate novi materijal. Ako imate nešto staro što niste nosili odavno vrlo ga lako možete iskoristiti i napraviti sopstvenu kreaciju.
Iz posta: "Dugmići za ukras ili prvu pomoć"

Ono što svakako morate znati, bilo da ste krenuli na taj razgovor za posao, na svadbu najboljeg prijatelja, u rođendansku ili novogodišnju žurku, u pozorište ili bilo gdje drugo, jeste da je manje gotovo uvijek više. Bitno je da ne pretjerujete sa detaljima, da se oblačite u skladu sa svojim godinama, da ne morate pratiti sve trendove, već da je mnogo bitnije imati svoj, izgrađeni stil.
Preuzeto sa interneta

Dakle, u kakvoj god situaciji da se nađete, ne očajavajte. Par starih krpica, malo mašte i dobra stara pravila. Budite sigurni da ćete izgledati očaravajuće.
Iz posta: "Dugmići za ukras ili prvu pomoć"

You May Also Like

4 comments