y Moda je umetnost! - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Moda je umetnost!

by - 5:55 PM

Pripremila: Aleksandra Gavrilović











Ko kaÅŸe da na modu treba gledati samo kao na odevne kombinacije koje dizajniraju kreatori Å¡irom sveta. Moda je umetnost, a za to je potrebno malo kreativnosti i vaÅ¡e prodavnice, kreacije ili revije biće originalne, a ljudi će vam se uvek vraćati sa osmehom na licu.
Preuzeto sa interneta
Prodavnica Bergdorf Goodman, sa sediÅ¡tem u Njujorku, odlučila je da povodom ovogodiÅ¡nje njujorÅ¡ke nedelje mode, uradi neÅ¡to potpuno ludo i drugačije u svom butiku. Tamo moÅŸete naći odevne predmete svih svetskih kreatora, među kojima je i Meri Katranzu, koju smo vam predstavili u naÅ¡em drugom broju.


Preuzeto sa interneta
Inspirisani umetnošću, zaposleni u ovom butiku reÅ¡ili su da ukrase svoje izloge na jedan veoma neobičan i kreativan način, Å¡to je sudeći po fotografijama izloga, mamilo prolaznike da barem zastanu i fotografiju ovo “umetničko delo”.
Preuzeto sa interneta
Uz pomoć umetnika, napravili su originalne i neverovatne umetničke instalacije, koji su se slagali sa bojama i dezenima odevnih predmeta koji su stajali u izlogu.
Preuzeto sa interneta
U jednom od ovih izloga naÅ¡la se i najnovija proleće/leto 2014. kolekcija grčke modne kreatorke Meri Katranzu, koja danas ÅŸivi i radi u Londonu. Ova sada već poznata i cenjena modna kreatorka, od početka svoje karijere odlikovala se neobičnim i specifičnim stilom, Å¡to se moÅŸe odmah primetiti i na ovim haljinama izloÅŸenim u njujorÅ¡kom butiku. Upravo zbog te jedinstvene crte u svom dizajnu, njeni odevni predmeti su brzo krenuli da se prodaju Å¡irom sveta, a postali su poznati i među holivudskim zvezdama poput Sare DÅŸesike Parker, Skarlet Johanson, i pevačica Bijons, Rijane.
Preuzeto sa interneta
Mene je iskreno ovaj spoj umetnosti i mode ostavio bez teksta, nadam se da će te i vi, barem gledajući ove fotografije, doÅŸiveti isti osećaj.

You May Also Like

1 comments