y Moda je umetnost! - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Moda je umetnost!

by - 5:55 PM

Pripremila: Aleksandra GavrilovićKo kaže da na modu treba gledati samo kao na odevne kombinacije koje dizajniraju kreatori širom sveta. Moda je umetnost, a za to je potrebno malo kreativnosti i vaše prodavnice, kreacije ili revije biće originalne, a ljudi će vam se uvek vraćati sa osmehom na licu.
Preuzeto sa interneta
Prodavnica Bergdorf Goodman, sa sedištem u Njujorku, odlučila je da povodom ovogodišnje njujorške nedelje mode, uradi nešto potpuno ludo i drugačije u svom butiku. Tamo možete naći odevne predmete svih svetskih kreatora, među kojima je i Meri Katranzu, koju smo vam predstavili u našem drugom broju.


Preuzeto sa interneta
Inspirisani umetnošću, zaposleni u ovom butiku rešili su da ukrase svoje izloge na jedan veoma neobičan i kreativan način, što je sudeći po fotografijama izloga, mamilo prolaznike da barem zastanu i fotografiju ovo “umetničko delo”.
Preuzeto sa interneta
Uz pomoć umetnika, napravili su originalne i neverovatne umetničke instalacije, koji su se slagali sa bojama i dezenima odevnih predmeta koji su stajali u izlogu.
Preuzeto sa interneta
U jednom od ovih izloga našla se i najnovija proleće/leto 2014. kolekcija grčke modne kreatorke Meri Katranzu, koja danas živi i radi u Londonu. Ova sada već poznata i cenjena modna kreatorka, od početka svoje karijere odlikovala se neobičnim i specifičnim stilom, što se može odmah primetiti i na ovim haljinama izloženim u njujorškom butiku. Upravo zbog te jedinstvene crte u svom dizajnu, njeni odevni predmeti su brzo krenuli da se prodaju širom sveta, a postali su poznati i među holivudskim zvezdama poput Sare Džesike Parker, Skarlet Johanson, i pevačica Bijons, Rijane.
Preuzeto sa interneta
Mene je iskreno ovaj spoj umetnosti i mode ostavio bez teksta, nadam se da će te i vi, barem gledajući ove fotografije, doživeti isti osećaj.

You May Also Like

1 comments