y Mlada i uspešna - Ivana Murišić - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Mlada i uspešna - Ivana Murišić

by - 8:41 PM

O Ivani Murišić čuli smo na TV-u, čitali u novinama, a mnogo toga o njoj znamo i od naših prijatelja. Kada smo je kontaktirali imali smo nameru da pripremimo prolog o njoj za rubriku Gost kreator. Međutim, kada nam je dostavila svoju biografiju shvatili smo da je ova mlada kreatorka tokom svoje, ne tako duge karijere, postigla toliko da za priču o njoj ne bi bila dovoljna ni naša rubrika Kroz špijunku. Ipak, kako su rubrike već bile formirane, nije bilo vremena za rotacije. Zato želimo da vam opširnije predstavimo ovu neverovatnu mladu damu i upoznamo vas sa njenim izvanrednim radom u svetu mode.


Ivana Murišić

Ivana Murišić vodi poreklo iz Crne Gore. Na ,,Akademiji lepih umetnosti’' u Beogradu, 2010.god diplomirala je na odseku za scenski i savremeni kostim, sa kolekcijom "Wayang kulit", inspirisanom indijskim lutkama, i njihovim siluetama, koju je beogradskoj publici predstavila iste godne. Prve tri kolektivne revije imala je u okviru konkursa za mlade telente časopisa 'Grazia'. Revije su bile prikazivane na Fashion Selection-u u Beogradu 2009.god.
Dve godine kasnije, na beogradskoj nedelji mode, predstavila je svoju prvu samostalnu kolekciju pod nazivom "Oda Suncu" (proleće/leto 2011/2012). Kolekcija je inpirisana filmom Mata Hari (1931), otuda naziv za kolekciju, a sa tim i zlatna boja koja u njoj dominira (na indonežanskom jeziku Matahari znači Sunce).
"The colour of rain" naziv je njene druge samostalne kolekcije za sezonu jesen/zima 2012/2013, koju nam je otkrila oktobra 2012.god. Kolekcija je inspirisana glamurom ’50-tih godina prošlog veka, kako bi se stvorio jedan senzualan ženstven stil ali u modernoj interpretaciji, koji ga čini primarnim za 21. vek.



U oktobru prošle godine na Beogradskoj nedelji mode, pojavila se sa trećom samostalnom kolekcijom pod nazivom "Zentangle", gde smo videli da je istraživala linije, trake, rese i kombinaciju istih.





Sve njene kolekcije prikazane su kako u Srbiji tako i u Crnoj Gori u novembru 2012. U januaru 2012. godine otvorila je svoj atelje u okviru Belgrade Design Distric, gde i sada vredno radi.
Nakon što smo imali priliku da vidimo njene kolekcije, možemo reći da naredne očekujemo sa nestrpljenjem.

You May Also Like

2 comments