y Revija za pamćenje - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Revija za pamćenje

by - 6:38 PM

Pripremila: Aleksandra Gavrilović









Inspirisani nedeljom mode u Njujorku, nedavno smo vam pisali o fenomenalnom ideji  prodavnice Bergdorf Goodman koja je povezujući modu i umetnost očarala brojne prolaznike u tom gradu.
Danas vam predstavljamo poznatog američkog kreatora Aleksandra Vanga, koji je od svoje revije u Njujorku napravio pravi spektakl. Pretpostavljamo da su mu dosadile tradicionalne šetnje po pisti, pa je rešio da unese novinu i kreativnost u predstavljanju svoje jesenje kolekcije.


Da li bi možda vama palo na pamet da posetite reviju u staklenoj bašti na brodogradilištu?  Upravo tamo je Vang pozvao svoju publiku da dođe i vidi njegov rad, a ona je po završetku bila puna utisaka.
Ono što je bilo najinteresantije jeste da revija nije bila u poznatom delu Njujorka Menhetnu, već u Bruklinu, pa su ljubitelji mode uz pomoć brodića i autobusa stizali iz Menhetna do Bruklina kako bi prisustvovali.


Preuzeto sa interneta
 
Umesto ravne linije po kojoj šetaju modeli, Vang je ovog puta rešio da napravi „rotirajući pistu“, koja je u potpunosti odisala futurističkim motivima.
Vang je nakon revije izjavio da moda zahteva svakodnevno menjanje i usavršavanje, pa zbog čega onda ne bi trebalo promeniti i lokaciju i modnu pistu.
Preuzeto sa interneta
Njegova najnovija kolekcija odisala je jednostavnošću, ali opet sa složenim elementima, dok je tema bila preživljavanje, stvorenja upravo zbog Vangove inspiracije na otvoren prostor, divljinu i kampovanje.
Preuzeto sa interneta

Aleksandar Vang je oduvek govorio da njegov cilj nije da stvori nešto fantastično, već nešto što će devojke stvarno nositi. Sa svojih osamnaest godina Vang se seli u Njujork kako bi studirao Parsons, ali nakon dve godine odustaje i izbacuje svoju prvu uniseks kolekciju džempera od kašmira, koja ga je ubrzo i proslavila.

You May Also Like

0 comments