y Put od starog do novog - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Put od starog do novog

by - 6:03 PM

Nije uvek potrebno da kupimo materijal, odnosno damo određenu sumu novca, da bismo šili. Ne dozvolite da između vas i kreativnosti stoje rešivi problemi.


Prvi takav naš projekat je bio u četvrtom broju kada smo od stare stvari, koja je pre toga vremenom doşivela više preobraşaja, napravili novu stvar.

Dakle, prvo smo naÅ¡li dovoljno veliku, staru ali neuniÅ¡tenu stvar koja je nekada davno bila u obliku ÅŸenskih pantalona većih dimenzija. Potom smo je rasparali kako bismo dobili čiste parčiće materijala. Postavili smo kroj preko svakog parčeta kako bi se najbolje iskoristio. Iscrtali, isekli i Å¡tepovima sklopili u novi, vrlo jednostavni, Å¡orc.


Naravno da smo mogli napraviti i sloÅŸeniji, ali ÅŸelimo da vas polako uvodimo u jednu od komplikovanijih oblika. Napravite viÅ¡e ovakvih Å¡orceva i nađite najbolje reÅ¡enje. Nemojte stati da traÅŸite najbolji kroj za sebe, sve dok vam Å¡orc ne bude kao "saliven". NajviÅ¡e problema će se napraviti u početku oko prepona i između nogu.



Uvek kada sašijte neki odevni predmet gledajte da blagovremeno dok radite, odnosno probate, unosite i na početni kroj sve ispravke na koje naiđete a rešavate u hodu. Tako će taj kroj biti spreman i savršen da sledeći put, kada sa njega prenosite mere, iz prve sve bude potaman.

You May Also Like

4 comments