y Put od starog do novog - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Put od starog do novog

by - 6:03 PM

Nije uvek potrebno da kupimo materijal, odnosno damo određenu sumu novca, da bismo šili. Ne dozvolite da između vas i kreativnosti stoje rešivi problemi.


Prvi takav naš projekat je bio u četvrtom broju kada smo od stare stvari, koja je pre toga vremenom doživela više preobražaja, napravili novu stvar.

Dakle, prvo smo našli dovoljno veliku, staru ali neuništenu stvar koja je nekada davno bila u obliku ženskih pantalona većih dimenzija. Potom smo je rasparali kako bismo dobili čiste parčiće materijala. Postavili smo kroj preko svakog parčeta kako bi se najbolje iskoristio. Iscrtali, isekli i štepovima sklopili u novi, vrlo jednostavni, šorc.


Naravno da smo mogli napraviti i složeniji, ali želimo da vas polako uvodimo u jednu od komplikovanijih oblika. Napravite više ovakvih šorceva i nađite najbolje rešenje. Nemojte stati da tražite najbolji kroj za sebe, sve dok vam šorc ne bude kao "saliven". Najviše problema će se napraviti u početku oko prepona i između nogu.Uvek kada sašijte neki odevni predmet gledajte da blagovremeno dok radite, odnosno probate, unosite i na početni kroj sve ispravke na koje naiđete a rešavate u hodu. Tako će taj kroj biti spreman i savršen da sledeći put, kada sa njega prenosite mere, iz prve sve bude potaman.

You May Also Like

4 comments