y Elie Saab - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Elie Saab

by - 6:13 PM

Pripremila: Aleksandra Gavrilović










Elie Saab, svetski priznati dizajner, na ovogodiÅ¡njoj pariskoj nedelji mode, obradovao je ljubitelje trendova svojom najnovijom kolekcijom.
Photo by Giovanni Giannoni

Od cvetnih dezena pa sve do glamuroznih haljina “poprskanih” kristalima, Elie Saab je pokazao kako svojim talentom, koristeći se neÅŸnim cvetnim tonovima i prijatnim bojama, moÅŸe da napravi neverovatnu kolekciju, koja će nakon jedne nedelje u Parizu postati hit u svetu.
Photo by Giovanni Giannoni
 
Stil ovog modnog dizajnera je drugačiji od drugih, i povezuje zapadnu sa istočnom kulturom. Kako kaÅŸe, uvek traga za nečim novim i trudi se da svaka njegova kolekcija bude drugačija, bolja  i originalna.
Photo by Giovanni Giannoni
Inače, zanimljiv podatak vezan za Elie Saab, jeste da je sa svojih samo 18. godina, osnovao svoju prvu modnu kuću u Bejrutu.
Ovaj veliki kreator je samouk. Naučio je da šije kao dete, a njegovi roditelji su znali da će jednoga dana postati veliki krojač, što je na neki način i postao.
Među poznatim zvezdama Elie je postao popularan nakon što je holivudska glumica Hali Beri nosila jednu od njegovih haljina 2002. godine na dodeli Oskara.
Photo by Giovanni Giannoni

Haljine ovog kreatora nose Keti Peri, Bejonse, Emili Blant, Mila Kunis, Rijana, Anđelina Åœoli i druge javne ličnosti. Danas ceo svet zna za njega. SediÅ¡te njegove modne kuće je u Libanu, dok Elie drÅŸi radionice Å¡irom Evrope.

You May Also Like

4 comments