y Vrijeme karnevala - 3. dio - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Vrijeme karnevala - 3. dio

by - 6:50 PMPriredila: Bojana Draganić


U Hrvatskoj se održava jedan od najvećih karnevala – karneval u Rijeci, koji se sastoji od: karnevalske povorke, fešte, izbor kraljice Riječkog karnevala, bala koji se održava u Guvernerovoj palati, karnevalskog koncerta, izložbe, sportova i dječje karnevalske igre. Vrhunac su maskirane povorke koja prolaze centrom grada. Ovaj običaj se njeguje više od sto godina. Tradicionalno na samom kraju festivala prolaze Halubajski zvončari, koji učestvuju na Riječkom karnevalu od samih početaka.

Preuzeto sa internetaNama se javila naša draga Ana-MarijaBarić, koja je gostovala u šestom broju u okviru rubrike Projekat. Za ovaj festival dobila je ideju da se sa prijateljima preruši u nešto veoma slatko, a realizovali su je timski. Pogađate – bili su totrice i kolačići. Ana-Marija nam je proslijedila slike sa karnevala, da i mi bar na kratko budemo dio velikog spektakla. Uživajte i vi i inspirišite se.

Preuzeto sa interneta


Preuzeto sa interneta

Preuzeto sa interneta
Sve slike sa ovog karnevala možete pogledati na adresi Barila Studio koji je fotografisao ovu sviječanost..

Uz malo mašte, osnovnog baratanja makazama za krojenje i šivaćom mašinom možete postati sve što poželite. Ovim zaokružujemo priču o karnevalima. Nadam se da smo vas inspirisali da uzmete makaze u ruke, te da ćemo imati priliku da dobijemo i vaše slike sa nekog od predstojećih karnevala.


You May Also Like

1 comments