y Da li znate sta su to pobednice nosile tokom godina? - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Da li znate sta su to pobednice nosile tokom godina?

by - 6:19 PM

Pripremila: Aleksandra Gavrilović
Ceremonija dodele Oskara, dobitnici, ali i odevne kombinacije velikih holivudskih zvezda biće joÅ¡ neko vreme u ÅŸiÅŸi javnosti, pa smo zato i odlučili da prikaÅŸemo retrospektivu “pobedničkih haljina“ sa dodele Oskara od 1929. godine.
Copyright Mediarun Digital 2014
Na internetu je objavljena ilustracija ovih „pobedničkih haljina“, a sudeći po brojnim modelima, moÅŸemo da primetimo da se moda iz davnih pedesetih i Å¡ezdesetih godina polako vraća u butike poznatih modnih dizajnera.
Duge, elegantne i jednostavne haljine opet su popularne, a modni kreatori su očigledno uvideli da jednostavniji modeli mnogo bolje ističu şensku figuru.


Haljine dobitnica Oskara su još od 1929. godine bile dugačke, na rukave, bez rukava,preko jednog ramena, sa rascepom ili bez, elegantne ali što jednostavnijeg kroja.
Crvenim tepihom su šetale poznate holivudske zvezde i to u haljinama velikih modnih kreatora poput Diora, Armanija, Vere Vang, Valentina, Eli Sab, Ralf Lorena, Dolče i Gabane i drugih. Situacija se ni danas nije promenila, osim što današnje glumice ponekad tokom ceremonije dodele Oskara prošetaju haljine novokomponovanih mladih modnih kretora.

ProÅ¡logodiÅ¡nja dobitnica Oskara DÅŸenifer Lorens zasijala je na bini kada je primala nagradu u Diorovoj roze haljini. Haljina je bila elegantna i glamurozna i toliko dugačka da se vukla po podu. Sa druge strane, ovogodiÅ¡nja dobitnica Oskara Kejt BlanÅ¡et, za najbolju glavnu ÅŸensku ulogu u filmu „Nesrećna DÅŸasmin“, nosila je Armanijevu haljinu kratkih rukava, sa perlama koje su krasile ovaj modni predmet.
*Sve slike su preuzete sa interneta

You May Also Like

0 comments