y Reč dve o svima koji su imali uticaja na magazin... - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Reč dve o svima koji su imali uticaja na magazin...

by - 9:58 PM



Kako smo se skupile smo već ispričale. Zato ćemo vam ovom prilikom ispričati po reč dve o doprinosu svih koji su prošli kroz magazin, a njih je zaaaista mnogo.



Glavni tim se sastoji od četiri devojke koje je spojila kreativnost: 

Maja Urošević - građevinac i glavni tvorac skoro svih ideja. Većina priča u prvim brojevima je njena. Kako se njen rad proseže kroz ceo magazin, nije nigde potpisivana sem na fotografijama koje je fotkala. Jedna je od osnivača Udruženja.
Aleksandra Gavrilović - novinar i kreativac. Od samog početka vodi rubriku „Pogled kroz špijunku kod poznatih modnih kuća“, jedna je od fotografa „Galerije“ i pomaže na mnogim tehničkim pitanjima oko magazina. Takođe jedna je od osnivača Udruženja.
Bojana Urošević - grafički dizajner i vlasnik autorskih prava na Anita Mei cice sa naslovnice. Prvi broj, kada ga je Maja „spakovala“ koristeći njene grafičke elemete je redizajnirala i doterala kako bi bio savršen. Drugi broj je ceo u njenom dizajnu, dok treći i četvrti je takođe doterala Majin dizajn sa njenim grafičkim elementima. Fotografiše za „Galeriju“ i jedna je od osnivača Udruženja.
Bojana Draganić - biohemičar i pisac. Prvi put smo je predstavili u rubrici „Gost kreator“ u drugom broju. Radi na istraživanju i pripremanju priča o negi biljaka za rubriku „3u1 Odmor/Bašta“ od drugog broja. Bojaninu prvu kreaciju možete videti u trećem broju, gde je potpisana kao autor bluze. Takođe jedna je od osnivača Udruženja.


Pored ljudi u timu, Anita Mei ima dosta stručnih saradnika koji joj pomažu da svaki broj bude što kvalitetniji i bogatiji novim znanjem i iskustvima. Predstavićemo vam ih redosledom kojim su se pojavljivali u magazinu.

Zorana Đurić – prvobitni član tima i dugogodišnja prijateljica Uroševića. U prvom broju je predstavljamo u rubrici „Gost kreator“. U drugom broju je možete videti u „Galeriji“ i kako sa sestrama Urošević radi na „Projektu“.

Cile – mašinac koji je u svom dosadašnjem životu upoznao dosta stvari, naučio sve što mu je „palo pod ruku“. U prvom broju pripremio je priču za „Malu školu kreativnih detalja“ radom na ukrasnom džepu. Svakodnevno pomaže timu na pripremanju brojeva u sitnicama za koje je potrebna „muška ruka“. Uživa u anonimnosti.

Lola – arhitekta i zaljubljenik u putovanja. Proputovala je dosta, a u nekim državama i živela. Njena jedinstvna neturistička i netipična pisma možete pročitati u rubrici „Pisma sa puta“ i uživati u prelepim fotografijama koje je napravila.

Sestre KimerAtelje Kimer iz Beograda sa kojima smo imali divnu saradnju. Predstavili smo ih u prvom broju „Kreativni umovi“, a njihov rad u drugom i trećem broju u „Galeriji“.

Andrea Cmrečki – stoji iza brenda daVida's koji nam dolazi iz Hrvatske. Predstavljemo je u rubrici „Kreativni umovi“ u drugom broju.

Dragana Srećković – modelar odeće. U trećem broju pojavljuje se u rubrici „Gost kreator“ ali i u „O materijalima“ gde piše o lepljivom platnu. U četvrtom broju možete videti njen dizajn u „Galeriji“, a takođe je pisala za rubriku „O materijalima“ na temu „Viskoza“.

Marija StankovićMarijin Kreativni Kutak“ nam dolazi iz Niša. Predstavljemo je u rubrici „Kreativni umovi“ u trećem broju.

Jovan Vladimir Borka – CINE magazin, magazin o filmovima. Prvi put se Anita Mei pojavljuje u CINE magazinu u maju, a Jovan priređuje rubriku „3u1 Odmor/Film“ kod nas u četvrtom broju. Divnu saradnju i podršku Anita dobija u krajem aprila meseca.

Beba – profesionalni amater i kućni profesionalac što se tiče šivenja. Uživa u anonimnosti. Njenu suknju možete videti u rubrici „Galerija“ u četvrtom broju.

Miloš Milivojević – stoji iza brenda MIMIMASO. U četvrtom broju pojavljuje se u rubrici „Gost kreator“.

Višnja Dobrnjac – nam dolazi iz Banja Luke i predstavlja Tegle – Kovčežići Ljubavi. Više u rubrici „Kreativni umovi“ u četvrtom broju.

Misteriozna buduća mama – čiji je tutorijal za pravljenje cvetića od materijala objavljen u našem četvrtom broju u rubrici „Kreativnost u kući“.


Od trećeg broja se pojavljuju kreativci u rubrici „Galerija“ koji proizvode asesoare i to sledećim redom:

- Nina Milutinović (Niš) - Pretty Dolls and Friends
- Gorana (Beograd) - Atelje Broš
- Dragana (Vrnjačka banja) - Pletenje & heklanje
- Jelena (Beograd) - Brošeta


I na kraju predivne dame koje su ulepšale naše stranice u magazinu:

Maja Urošević – svi brojevi
Bojana Urošević – prvi, drugi i treći broj
Zorana Đurić – drugi broj
Aleksandra Gavrilović – drugi i četvrti broj
Marija Manić – drugi i treći broj
Danica Manić – drugi broj
Andrijana Nešić – treći broj
Suzana Dragašević – treći broj (retro)
Adela i Iva Urošević – četvrti broj
Bojana Draganić – četvrti broj


A evo i najave novih saradnji:

Ana Janković – poznatija kao Štepalica. Poverena joj je rubrika „Mala škola detalja“ koju će voditi od petog broja, a u istom broju se pojavljuje i u rubrici „Projekat“ i „Galeriji“.

Milica Šumaković  – poznatija kao Mila. Kuvar amater, gurman i nepopravljivi hedonista. Zadužena za trenutke kada se devojke umore od šivenja...da predahnu, pojedu tanjir tople supe i uz kafu smažu po neki kolač. Sve njene recepte ćete moći da vidite u rubrici „3u1 Odmor/Kuhinja“ koju će voditi od petog broja.

Vladan Đorđević – vrsni poznavalac svile. Poverena mu je rubrika „O materijalima“ koju će voditi od petog broja, sa akcentom na svili.

Do!ts – Prvi hrvatski magazin za handmade kulturu. Veliku podršku smo dobili od njih na samom početku kada smo tek predstavili naš pilot broj. U julu su nas intervjuisale za svoj blog, a u septembru stavile na svoju listu „Top 10 regionalnih online magazina“. U petom broju smo im poverile rubriku „Kreativnost u kući“.

Bojana Milatović – je devojka izuzetnog talenta koju smo „otkrili“ preko našeg javnog stalnog poziva za svima koji šiju. Ono što nas je osvojilo, možete videti na našem blogu gde je objavljen satenski korset sa Bojaninim imenom. Njen rad će biti objavljen u „Galeriji“ petog broja.

Aleksandra Paunić – teniski trener i kreatorka slatkiša. Ona je naš „Kreativni um“ petog broja i tamo ćete više pročitati o njoj i koga ona predstavlja. Za sada je slatka tajna.

Jelena Dimitrijević – je naš „Gost kreator“ u petom broju.

Kreativac koga smo ugostili u petom broju u našim „Galerijama“:
Ana Šurdilović (Niš) – Tašna

Predivne dame koje su ulepšale naše stranice petom broju magazina:

Ivana Gavrilović
Ivana Srdić
Đurđa Stojičić
Ana Janković
Aleksandra Gavrilović
Ivana Avramović

You May Also Like

0 comments