y A sada reč dve o samom magazinu... - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

A sada reč dve o samom magazinu...

by - 8:50 PM



Ceo magazin je koncipiran kao skrepbuk - svaštara u kojoj se skupljaju, lepe selotejpom, kače spajalicama, ubacuju razne korisne informacije, saveti, trikovi i zanimljivosti iz sveta krojenja i šivenja. Ima tu i primljenih pisma sa puta od prijateljice Lole, kreativnost u kući – igra koju možemo igrati vikendom, praviti od stvari koje su nam svakodnevno dostupne, recepti prepisivani svojeručno od komšinica i prijateljica, sakupljani saveti o biljaka koje se mogu uzgajati u kući i u stanu, preporuke za knjige, odnosno filmove za odmor... Nešto što bi i inače moglo da se nađe u bilo čijoj arhivi korisnih stvari koje skupljamo svakodnevno svi mi, što iz novina, što od prijatelja, komšija....


Do sada smo dali nekoliko intervjua (sva Anitina pojavljivanja u javnosti možete pratiti u tabu: AM u javnosti), a u jednom smo naveli kako se ustvari pokrenula ideja i razvio magazin. Evo tog citata iz intervjua za Do!ts:

Prošlog leta, negde u ovo vreme, smo (sestre Urošević) sa drugaricom Zoranom htele da sašijemo sako prateći Burdino uputstvo i gotov kroj za veličinu 38. Naišle smo na nerazumljiv tekst i neskladne dimenzije (za više o tome pogledati projekat u našem drugom broju magazina).
Do tada od Burde smo koristile ideje i rasklope ali smo same pravile krojeve i uvek nešto ubacivale svoje, ali eto taj sako nam se svideo baš kakav su ga oni napravili. Mi smo ga samo „ušarenile“ i ukrasile neobičnim džepom. Dobile smo duge rukave, kratak sako i neskladno (čitaj: šuplje) u predelu grudi.
Tada je Maja rekla: „Hajdemo sve iz početka, ali po našim krojevima.“  Kada je Maja objavila na svom blogu naš prvobitni rad, dobila je samo pozitivne komentare. Tada se rodila ideja o magazinu! Ispričala je drugarici i sestri, koje su to prihvatile.
Maja je radila na osmišljavaju koncepta, rubrika i ostalog. Bojana je donela svoje cice, kojih ima blizu sto, i tada je magazin polako počeo da se rađa.
Ubrzo nam se priključila Aleksandra, novinar po profesiji, a draga prijateljica privatno. Rubrike su počele da se pišu, ideja je postajala stvarnost, a sastanci tima sve češći. Originalni tim se izmenio i tada su ga činile: Maja, Bojana i Aleksandra. U prvom broju smo naknadno, kada je magazin već bio gotov, ubacili rubriku gost kreator kako bismo predstavili i Zoranu.
Majina prijateljica i koleginica iz sveta proze nam se priključuje otkrivši nam da uči štrikanje na mašini za štrikanje. Predstavljamo je u drugom broju kao gost kreatora i nudimo da piše za rubriku o biljkama. Bojana Draganić pokazuje talenat i za krojenje i svojom posvećenošću magazinu ulazi direktno u prvi tim iz pozicije saradnik.
Od tada je ovaj tim u istom sastavu, okupljajući sve veći broj saradnika.”

Ceo intervju možete pogledati na ovom linku:
http://www.dots.com.hr/2013/07/anita-mei-sivanje-mjera-citatelja/
 
A ono što tamo nisu pitali, otkrivamo uskoro!

You May Also Like

0 comments