y Večera sa Draganom Srećković - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Večera sa Draganom Srećković

by - 8:30 PM



Dragana Srećković
1.      Vaše ime (Dragana) dobili ste u kom gradu, kog dana, koje davne godine? – Rođena sam jedne sunčane martovske nedelje u Beogradu, onda kada je bio glavni grad one velike zemlje, pre kriza, ratova i predsedničkih izbora.
2.      Maštali ste da budete.. a postali ste? – Upravo ovo!

3.      Recite nam da li je životni put za Vas pustolovina ili zadatak? I kuda, gde i kako taj put zamišljate? – Na svakom putu ima deonica koje znaš da treba i kako da pređeš ali ima i ćoškova iza kojih ne znaš šta te očekuje.
Gost kreator u trećem broju Anita Mei magazina
4.      Kako ste onda dospeli ovde, u Anita Mei magazin i od kud ljubav baš prema šivenju? – O magazinu i devojkama koje ga uređuju sam čula preko zajedničke prijateljice, ideja mi se jako dopala i uvek mi je drago da, ako mogu, svoje dugogodišnje sticano znanje iz oblasti modelovanja, krojenja i šivenja podelim sa drugima.

5.      Šta je konkretno Vaš zadatak u ovom magazinu? – Ponekad pišem o materijalima, a ponekad se moje stvari i šabloni nađu na stranicama „Galerije“.

6.      Da li su radni zadaci za Vas izazov ili posao? – Nekad je samo posao, ali većim delom je izazov, naročito kada osmišljavam novu kolekciju.


7.      U kakvoj atmosferi radite? Više volite mir i koncentraciju ili Vam ipak prija muzika, ljudi ili neko drugo okruženje? - Bez muzike ne bih mogla da živim tako da je ona uvek prisutna, ujutru je to neki chillout, a popodne, kad mi već padne koncentracija i umor polako stiže, nešto brže i energičnije da me „digne“.

8.      Kako sutra vidite Anitu Mei i gde ste Vi u toj priči? – Aniti Mei želim da postane još čitanija, vrsta štiva kome se obraćate i uvek vraćate ako ste zaljubljenik u šivenje i druge ručne radove.

9.      Kad nije u delu dana koji je rezervisan za Anitu, gde Vaš kreativni duh luta? - Moj kreativni duh šeta između skica novih modela okačenih na zidu, stola na kom razrađujem šablone i mašina za šivenje.
 
Gost kreator u trećem broju Anita Mei magazina
10.  Da li imate neke rituale, npr. jutarnji, ritual za vikend.. i slično? I ako imate podelite ih sa nama. – Jutarnji, obavezni i neophodni. Sveže napravljen zeleni smoothie ili ceđeni sok, veeelika šolja kafe uz 2 cigarete (u tišini jer je to jedini deo dana kada volim da ćutim) i dan može da počne!

11.  Kad imate u ponudi sledeće navedene stvari, šta je Vaš izbor:
a)      čokolada ili voće
b)      patike ili štikle - baletanke
c)      knjiga ili TV
d)     posao iz snova ili posao koji donosi novac
e)      kafana ili noćni klub
f)       facebook chat ili kafa sa prijateljem na drugom kraju grada
g)      Čarli Čaplin ili ’Peti element’ – Veliko plavetnilo

12.  Leto je. Vaš savršen dan izgleda, ili bi Vi voleli da izgleda, kako? – More, usamljena plaža, ležaljka i knjiga.

13.  A kad je zima? – Kroz prozor gledam kako pada sneg, a ja pod ćebencetom srčem čaj i opet knjiga.

14.  Knjiga koja je na Vas ostavila utisak, pokrenula, inspirisala ili naučila nečemu? – Postoje knjige koje su odlične ali dovoljno ih je jednom pročitati a postoje one kojima se uvek vraćate i iznova čitate, a za mene su to M. Kundera „Nepodnošljiva lakoća postojanja“, M. Selimović „Tvrdjava“..

15.  Kada Vam se desi u životu da padnete, šta Vas to digne i krenete dalje? – Bliski ljudi, njihova ljubav, razumevanje i pametni saveti.

16.  Za kraj podelite sa nama i Vaš životni moto i nećemo Vas više zadržavati. – Pa, nemam baš neki univerzalni moto, ali hajd’ neka bude ovaj vezan za posao „ Nađi posao koji voliš i nećeš raditi ni dan u životu“.

You May Also Like

0 comments