y Rizikujte, jedino tako možete uspeti! - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Rizikujte, jedino tako možete uspeti!

by - 8:46 PM

Priredila: Aleksandra Gavrilović









U drugom broju predstavili smo vam jednu mladu modnu dizajnerku, rodom iz Grčke, koja trenutno živi u Londonu, a zove se Mary Katrantzou.
 
AW13 collection (taken from web)
 
Neobični printovi na njenim modnim kreacijama proslavili su Mary širom sveta, a danas njene modele nose čuvene glumice poput Sare Džesike Parker, Skarlet Johanson, pevačice Gven Stefani, Rijane i Bijonse.


Istražujući život i dela mlade dizajnerke, naišla sam i na njen motivacioni govor koji je uputila svim ljudima koji žele da probaju nešto novo, a nemaju dovoljno hrabrosti. 


Svoj govor započinje odlukom, koja joj je promenila život… krenula je sa arhitekturom, ali se ubrzo prebacila na tekstilni dizajn. Sebe je svrstala u ljude koji vole da razmišljaju o idejama, ali ne i one koji sprovode svoje ideje u dela, što ju je dosta sputavalo da se profesionalno razvije. 


U razgovoru sa svojim mentorom, koji joj je rekao da ukoliko ne proba ono što želi, nikada neće znati da li je to posao kojim želi da se bavi i da li će uspeti u njemu, Mary rizikuje. Taj rizik se prema njenim rečima isplatio, ona danas uziva u poslu koji radi i svakoga dana sve više napreduje. 

Ceo govor Mary Katrantzou možete pogledati ovde, nadam se da će i vas inspirisati da uradite nešto za sebe. 


You May Also Like

0 comments