y Sajam tekstila u Beogradu - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Sajam tekstila u Beogradu

by - 5:08 PM


Piše: Maja Mladenović; Foto: Maja Mladenović

01. marta - 03. marta 2018. godine se održao sajam tekstila (Balkan Textile Fair 2018) u Beogradu, na Sajmu u hali 5. Ulaz je bio besplatan i otvoren za sve posetioce, ali mogućnost da sklope posao su imala samo pravna lica. Na nekim štandovima smo zapazili da je moguća i maloprodaja i veleprodaja.


Hala je mala ali za ponudu koju smo zatekli, dovoljna. Nema info pulta, niti nekog štampanog vodiča gde bismo mogli da vidimo ko sve nastupa ove godine, pa je bilo malog razočarenja. Privatno najviše volim da uzmem vodič i ponesem sa sobom kako bih u toplini i ušuškanosti doma polako pregledala koje sve kompanije nastupaju i proverila njihovu ponudu na internetu. U nekim slučajevima na sajmovima se ne može posvetiti jednaka pažnja baš svim izlagačima.

Ono što me dodatno zbunilo jeste da izlagači, čast izuzecima, nisu imali da ponude neke prospekte, štampane ponude ili barem flajere kako bi neko mogao poneti sa sobom. Prezentacija je izostala.

Na sajmu smo mogli videti sjajne prezentacije kompjuterskih programa za krojenje, mašina za sečenje materijala prema krojevima, industrijske mašine za šivenje, šteperice, overlok, iberdek, mašine za šivenje džinsa, za vez, ... Bila je velika ponuda tekstila, uglavnom iz Turske, ali mogli su se naći i materijali iz drugih zemalja u nešto manjoj ponudi. Imali smo priliku da vidimo materijale za laku konfekciju, trake, konce, rajsferšluse, etikete ali i neke inovativnosti.

Ono što nas je iznenadilo jeste prezentacija gotovih proizvoda na jednom štandu.

Slike sa sajma možete pogledati u prilogu. 

(Sve fotografije su vlasništvo: Maja Mladenović PR, Izdavačka kuća "Anita Mei BM")

 

You May Also Like

0 comments