y Custo Dalmau u svetu poznatih - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Custo Dalmau u svetu poznatih

by - 7:37 PMpiše: Aleksandra Gavrilović
Četvrti broj nam je bio u bojama Španije, pa smo vas tom prilikom upoznali i sa španskim modnim kreatorom po imenu Custo Dalmau, poznatiji kao Barselona.
 

U našoj rubrici “Pogled kroz špijunku kod poznatihkreatora” upoznali smo vas sa počecima španskog kreatora, koji je upustivši se u avanturu sa svojim bratom, otpočeo svoju modnu karijeru.


Da podsetimo, Custo je  bio oduševljen različitim kulturama, pogotovu Kalifornijom i surferima, koji su imali sopstveni životni i modni stil. Custa su fascinirali surferi upravo zbog činjenice da nisu pratili diktiranu modu Njujorka, Londona ili Pariza. Sve je to inspirisalo ovog kreatora da napravi modnu kolekciju, koja je odasve bila potpuno drugačija u odnosu na ono što se tada nosilo.


Danas ćemo vas malo više upoznati koje su poznate ličnosti, na diskretan način proslavile ovog španskog modnog kreatora.


Svojim neobičnim i “fanki” stilom modni kreator je dospeo do poznate serije “Prijatelji”, u kojoj je glumica Liza Kudrov, poznatija kao Fibi, nosila bluze poznatog Barselone. Odeća španskog kreatora bila je deo i američke serije “Darma i Greg” i “Suddenly Sussan”.


Možda jedna od najupečetljivih scena u kojoj se može primetiti modni pečat kreatora jeste poznati film “Odbegla mlada”, gde Džulija Roberts razgovara sa Ričard Girom u šarenoj bluzi Custa Barselone.


Tu je naravno i poznata Natali Portman, koja je u filmu “Anywhere but here” nosila modne kreacije Barselone, što verovatno niste ni primetili.


Custini počeci su verovatno bili teški, ali mu je ovo “gostovanje” u serijama i filmovima, dosta pomoglo da  Holivud čuje za njega i da se njegova modna linija proširi širom Amerike.Danas je brend Custo Barselona dostupan u više od 40 zemalja, 3.000 prodajnih mesta, među kojima je 80 prodavnica u kojima se prodaje samo ova marka.


Na mnogim dešavanjima možete videti poznate ličnosti odevene baš u šarenoj haljini Custa Barselone, a zanimljivo je da njegove odevne kreacije nose i poznati muški glumci među kojima je Samuel Jackson I Antonio Banderas.Popularna pevačica Bijonse je osvanula na naslovnoj strani časopisa “Honey” upravo u haljini španskog kreatora.


Kreacije ovog španskog kreatora završile su i u ormanu Klaudije Šifer, Penelope Kruz i Bred Pita.

You May Also Like

0 comments