y O Aniti Mei - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

O Aniti Mei

Ko je zapravo Anita Mei? Čuveni stilista, filmska diva ili pak bogata naslednica?  Ne. Ona je samo jedna kreativna duša zaglavljena u svetu otuđenih ljudi. Zna šta hoće i koprcajući se iz svakodnevice, uspeva da nacrta sebi jedan osmeh na lice. 

Kao mala stvarala je ni od čega i bila ponosna na svoju ideju. Kroz odrastanje život je nije mazio, ali je ona uvek izlazila jača, iskusnija i za trunku hrabrija da svoje viđenje života pokaže celom svetu.
Anita Mei je izrasla u mladu ženu koja se bavi krojenjem i šivenjem iz ljubavi. Ima izgrađen jedinstveni stil i ne podleže aktuelnoj modi. Kreativna je i svoju inspiraciju dobija iz svega što je okružuje. Uvek je spremna da nauči nešto novo, ali i da osmisli kako sama da uradi nešto od običnih stvari koje je okružuju. Iako možda niko neće videti stvaralaštvo Anite Mei, ona je uporna i svakoga dana napravi neko novo “delo”.

U početku su je zavidne, nesigurne i osuđujuće oči pratile kud god da se kretala, ali Anita Mei nije poklekla. Na parčetu papira nacrtala je svoj put i njega se držala. Ona i dalje stvara, ne dopušta da joj neko izbriše put kojim je krenula. 

Svi smo mi pomalo Anita Mei…


"Anita Mei" Udruženje


„Anita Mei“ je nevladino i neprofitno Udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti očuvanja starih zanata, posebno u oblasti krojenja i šivenja.

Ciljevi Udruženja su: edukacija građana, a posebno dece i mladih o starim zanatima, posebno o krojenju i šivenju, unapređivanje i organizovanje aktivnosti za očuvanja starih zanata.
Radi ostvarivanja svojih ciljeva Udruženje između ostalog:-  prikuplja i obrađuje naučnu i stručnu literaturu u oblasti očuvanja starih zanata,-  objavljuje magazin i druge publikacije o pitanjima koja se odnose na očuvanje starih zanata, u skladu sa zakonom,

- sarađuje sa univerzitetima, školama, stručnim udruženjima i drugim organizacijama u zemlji i inostranstvu koje se bave očuvanjem starih zanata i krojenjem i šivenjem.


- Izvod iz Statuta Udruženja -

Share
Tweet
Pin
Share