y Vrijeme karnevala - 3. dio - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Vrijeme karnevala - 3. dio

by - 6:50 PM



Priredila: Bojana Draganić










U Hrvatskoj se odrÅŸava jedan od najvećih karnevala – karneval u Rijeci, koji se sastoji od: karnevalske povorke, feÅ¡te, izbor kraljice Riječkog karnevala, bala koji se odrÅŸava u Guvernerovoj palati, karnevalskog koncerta, izloÅŸbe, sportova i dječje karnevalske igre. Vrhunac su maskirane povorke koja prolaze centrom grada. Ovaj običaj se njeguje viÅ¡e od sto godina. Tradicionalno na samom kraju festivala prolaze Halubajski zvončari, koji učestvuju na Riječkom karnevalu od samih početaka.

Preuzeto sa interneta



Nama se javila naÅ¡a draga Ana-MarijaBarić, koja je gostovala u Å¡estom broju u okviru rubrike Projekat. Za ovaj festival dobila je ideju da se sa prijateljima preruÅ¡i u neÅ¡to veoma slatko, a realizovali su je timski. Pogađate – bili su totrice i kolačići. Ana-Marija nam je proslijedila slike sa karnevala, da i mi bar na kratko budemo dio velikog spektakla. UÅŸivajte i vi i inspiriÅ¡ite se.

Preuzeto sa interneta


Preuzeto sa interneta

Preuzeto sa interneta
Sve slike sa ovog karnevala moşete pogledati na adresi Barila Studio koji je fotografisao ovu sviječanost..

Uz malo maÅ¡te, osnovnog baratanja makazama za krojenje i Å¡ivaćom maÅ¡inom moÅŸete postati sve Å¡to poÅŸelite. Ovim zaokruÅŸujemo priču o karnevalima. Nadam se da smo vas inspirisali da uzmete makaze u ruke, te da ćemo imati priliku da dobijemo i vaÅ¡e slike sa nekog od predstojećih karnevala.


You May Also Like

1 comments