y Žan Pol Gotje na krilima leptira - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Žan Pol Gotje na krilima leptira

by - 7:00 PM

Pripremila: Bojana Draganić










Čuveni modni dizajner, poznat po ženstvenom stilu, na pariskoj nedelji mode predstavio je novu kolekciju za proljeće 2014. Ovoga puta Žan Pol Gotje, bio je inspirisan prirodom i to njenim šarenim, krhkim i nježnim bićima.
 
 
Preuzeto sa interneta

Još od malih nogu Gotje se izdvajao svojom kreativnošću. Nije se lako uklapao u društvo, ali je zato izgradio svoj svijet. U svijet mode ulazi zakucavši najprije na vrata Diora. Međutim, smjelost, glamur i agresivnost koji krase njegove radove, nisu bili prihvaćeni od strane ove modne kuće. Zahvaljujući tome, nekoliko godina kasnije Žan Pol Gotje kreće u svijet mode sam i od osamdesetih godina, pa do danas ostavlja prepoznatljiv pečat.
 
 
Preuzeto sa interneta

Ono što je zanimljivo kod ove revije, jeste upravo to što su mnogi modeli nosivi, a što kao što znamo, i nije baš svojstveno za kolekcije na modnim pistama. Svaki od modela krase ženstvenost, šarenolikost i krhkost.
 
 
Preuzeto sa interneta

I ovog puta, Gotje je promociju svoje nove kolekcije začinio neočekivanim. U završnici revije pistom je prošetala igračica burleske i model Dita von Tiz u interesantnom kostimu sa crnim rukavicama.
 

You May Also Like

2 comments