y Poznati modni dizajneri koji ne šiju - Anita Mei magazin o krojenju i sivenju

Poznati modni dizajneri koji ne šiju

by - 10:10 PM


Pripredila: Aleksandra Gavrilović











Viktorija Bekam, bivša pop pevačica i  jedna od novijih lica u svetu mode izjavila je da ne crta svoje kreacije, niti šije, pa je tom prilikom dodala da ona nije jedina i da poznaje dosta dizajnera koji ne crtaju i ne šiju ono što se prodaje pod njihovom etiketom. 
 
Viktorija Bekam
To je zaintrigiralo ljude koji pišu i prate modu da se detaljnije pozabave ovom temom, i mnogi su zaključili da je Viktorija bila u pravu. 


Danas je posao modnog dizajnera dosta popularan, pa mnogo poznatih dizajnera dolazi upravo iz drugih profesija. Hip hop umetnik Džon Šon Kombs osnovao je Sean John modnu liniju, koja je popularna u svetu. Glumica Rejčel Bilson se takođe bavi dizajnom odeće, a među dizajnere koji se danas ne bave skiciranjem kreacija su i pevač Džej Zi, Džastin Timberlejk, Dženifer Lopez, Rasel Simons…
 
Iz poslednje kolekcije Džastina Timberlejka za jesen 2013
Nikome od ovih dizajnera moda nije primarna u životu, a njihove kolekcije su dostigle toliki uspeh da oni nemaju vremena da skiciraju i sašiju toliko mnogo stvari. 

Nedavno je i manekenka Kejt Mos počela da dizajnira za britansku modnu kuću, a u jednom intervjuu je priznala da nikada nije išla u školu za dizajnere, niti ume da nacrta haljinu, ali zna šta voli i šta joj se sviđa.

Mnogi modni kritičari kažu da “u današnje vreme za modnog dizajnera je potrebno samo da znaš šta voliš i šta ne voliš.  Potrebno je samo da se razumeš u stil i da znaš kako možeš da poboljšaš izgled odevnog predmeta, što ne zahteva poznavanje skiciranja i šivenja.”

Iako su nekada dizajneri svoje kolekcije započinjali tako što bi napravili skicu kreacija, danas u eri interneta, kompjutera i pametnih telefona, sve je prepusteno programima koji se koriste upravo za dizajn odeće. 

Vodeći se današnjicom, pojedini ljudi iz sveta mode daju savete:  
“Ukoliko ne znate kako nešto da uradite - ili naučite ili se okružite ljudima koji to znaju.”

You May Also Like

4 comments